USDC: s styrande organ lägger till JPM, R3 alum David Puth som VD

Center Consortium, det styrande organet bakom USDC, har utnyttjat JP Morgan Chase-alum David Puth som VD.

Konsortiet tillkännagav idag att det har gått ombord på Puth för att växa Centre medlemskap och antagande av USDC i ytterligare blockchain-nätverk.

Förutom det växande medlemskapet kommer Puths andra huvudavgift att engagera lokala och globala tillsynsmyndigheter „för att stödja införandet av nya fiat digitala valutor byggda på Center-standarder.“

Puth tillbringade 19 år av sin karriär som chef för valutor, råvaror och tillväxtmarknader på Chase. Han satte också in ytterligare tre år på State Street som chef för globala marknader innan han byggde sin egen konsultverksamhet, rådet. Puth fick också blockchain-specifik erfarenhet som en strategisk rådgivare för blockchain-mjukvaruutvecklingsföretaget R3.

Nu tar han den kompetensen till Bitcoin Future and Circle-backed Center vid en „avgörande“ tid för digitala valutor, enligt Centre uttalande.

„Nu som de stora politiska beslutsfattarna, tillsynsmyndigheterna och centralbankerna får full uppmärksamhet skapar ökningen av digitala valutor på det offentliga internet en enorm möjlighet att skapa teknik, industristandarder och nätverk för denna nya tidsålder av internetbaserade pengar“, säger uttalandet .

USDC har faktiskt haft en betydande tillväxt det senaste året. Försörjningen passerade en miljard i juni, och både Solana och Algorand började stödja stallkoinen med Stellar för att följa 2021. Puth sa att tillväxt sätter tonen för mer expansion.

”Tillväxten av USDC under 2020 är ett tecken på vad jag förväntar mig kommer att vara vägen för Center affärsverksamhet och framtida Center-stödda stablecoins,” säger Puth.