Business Intelligence-giganten MicroStrategy kopen 21000 BTC ter waarde van 250 miljoen dollar.

Het Amerikaanse business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft een aanzienlijke aankoop gedaan van meer dan 21000 Bitcoin ter waarde van meer dan 250 miljoen dollar als onderdeel van een strategie voor het verwerven van alternatieve activa.

Volgens BusinessWire wordt MicroStrategy beschouwd als het grootste onafhankelijke, beursgenoteerde business intelligence bedrijf ter wereld. Het biedt een enterprise business analytics platform aan enkele van de grootste bedrijven uit de Fortune500.

De aankoop van 21.454 Bitcoin maakt deel uit van de meest recente kapitaaltoewijzingsstrategie van het bedrijf na de financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2020. Nadat het bedrijf zijn financiële verplichtingen aan de aandeelhouders uit de winst had voldaan, ging het door met plannen om ongeveer $250 mln te investeren in een alternatieve activaklasse.

Bitcoin’s mooie toekomst

Terwijl er een overvloed aan activa zijn die in de alternatieve klasse worden beschouwd, waaronder onroerend goed en edele metalen, heeft MicroStrategy besloten om all in te gaan op Bitcoin.

De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, zei dat de investering gericht is op het maximaliseren van de waarde op lange termijn voor de aandeelhouders.

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin Evolution, als ’s werelds meest algemeen geaccepteerde cryptocurrency, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contant geld. Sinds de oprichting, meer dan tien jaar geleden, heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste onderdeel van haar treasuryreservestrategie gemaakt,“ aldus Saylor.

De kosten van Covid-19

Naar verluidt hebben de bedrijfsleiders van MicroStrategy uitgebreid beraadslaagd over de juiste manier om dit aanzienlijke deel van de fondsen te beleggen. Een deel van deze overwegingen omvatte het huidige monetaire beleid van overheden over de hele wereld, dat door verschillende Reserve-banken is uitgebreid kwantitatief versoepeld, of de uitgifte van fiatvaluta.

Het effect van de wereldwijde Coronavirus-pandemie heeft bedrijven als MicroStrategy gedwongen om goed na te denken over het aanhouden van grote hoeveelheden fiatvaluta in reserve, zoals Saylor uitlegt.

Die macrofactoren zijn onder meer de economische en volksgezondheidscrisis die door COVID-19 is neergeslagen, ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder kwantitatieve versoepeling in de hele wereld, en wereldwijde politieke en economische onzekerheid. Wij geloven dat, samen, deze en andere factoren een significant depreciërend effect op de reële waarde op lange termijn van fiatmunten en vele andere conventionele activatypes, met inbegrip van veel van de activa die traditioneel als deel van collectieve schatkistverrichtingen worden gehouden,“ bovengenoemde Saylor kunnen goed hebben.

Bankieren op digitaal goud

Bitcoin is lange tijd aangeprezen als ‚digitaal goud‘ vanwege het deflatoire mijnprotocol en de eindige voorraad van 21 miljoen munten.

Dit is een deel van de redenering achter MicroStrategy’s investering in de vooraanstaande cryptokringen. Het bedrijf gelooft dat investeren in Bitcoin een effectieve afdekking zal zijn tegen de inflatie van fiatvaluta – terwijl het de potentiële waardestijging van de cryptokralen in de komende jaren erkent en erop ingaat.

We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, vitaliteit van het ecosysteem, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technisch nut en gemeenschapsethos van Bitcoin een overtuigend bewijs van haar superioriteit als activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langdurige waardevermeerdering. Bitcoin is digitaal goud – harder, sterker, sneller en slimmer dan het geld dat eraan vooraf is gegaan. We verwachten dat de waarde ervan zal toenemen door de vooruitgang in de technologie, de uitbreiding van de adoptie en het netwerkeffect dat de opkomst van zoveel categoriemoordenaars in het moderne tijdperk heeft aangewakkerd„, aldus Saylor.

Er bestaat geen twijfel over dat dit een uiterst bullish beweging is door de bedrijfsinlichtingendienst. Wat nog moet worden gezien is of andere belangrijke bedrijfsanalysebedrijven en financiële instellingen vergelijkbare directe investeringen in cryptocurrencies zullen doen.