Bitcoin kopen druk op Record Highs als miljardairs zoeken naar Dollar Hedge

Bitcoin lijkt het overboughtgebied te naderen nu de verkoopsignalen over meerdere koersgrafieken beginnen op te duiken.

  • Een massale instroom van institutioneel kapitaal in de cryptografische industrie lijkt de prijs van Bitcoin op te drijven.
  • Gezien het gebrek aan weerstand dat in het verschiet ligt, is het waarschijnlijk dat BTC de vorige hoogtepunten van de geschiedenis zal herbekijken.
  • Toch blijkt uit historische prijsgegevens dat het vlaggenschip van de cryptocrisis spoedig een steile correctie kan ondergaan.

Bitcoin Future lijkt een nieuwe parabolische vooruitgang te hebben geboekt. De prijs ervan is sinds eind september met meer dan 80% gestegen zonder noemenswaardige terugtrekkingen.

Een bepaalde technische indicator schat echter dat er een steile correctie aan de gang is.

Sterke fundamenten achter Bitcoin

De opleving van Bitcoin lijkt te worden gevoed door een massale instroom van institutioneel kapitaal in de cryptografische industrie. Terwijl de onzekerheid over de stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem toeneemt, stromen grote investeerders naar de markt.

Miljonairs als Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones, enkele van de meest prominente, hebben uitvoerig geschreven over de impact op lange termijn die de massale kwantitatieve versoepelingsprogramma’s die wereldwijd worden uitgevoerd, zullen hebben op de economie.

Naarmate centrale banken meer geld blijven drukken om een financiële neergang te voorkomen, zijn beleggers op zoek naar een activum dat als afdekking dient.

Bitcoin lijkt het antwoord te zijn

De koopdruk van BTC ligt op recordhoogte, wat waarschijnlijk zal leiden tot nieuwe hoogtepunten voor het einde van het jaar.

Het recentelijk opgerichte draagvlak van BTC ondersteunt deze optimistische stelling. Er is ook weinig tot geen weerstand op komst, gebaseerd op het „In/Out of the Money Around Price“ model van IntoTheBlock.

De Fibonacci retracement indicator geeft aan dat er veel stijgingspercentages zullen worden gehaald als de opwaartse druk aanhoudt. Bij het meten van deze technische index van de high op 17 dec. 2017, van $19.700 tot de low op 15 dec. 2018, van $3.100, zal Bitcoin inderdaad de vorige all-time highs herbekijken.

Maar als de FOMO begint, kan de opwaartse trend sterk genoeg zijn om de prijzen over de $19.700-barrière heen te duwen. Als het voorbij is, zal het de weg vrijmaken voor een sprong naar de 127,2% of 141,4% Fibonacci retracementniveaus.

Deze belangrijke potentià „le doelstellingen zitten bij $24.170 en $26.500, respectievelijk.

Ongeacht de indrukwekkende impulsen achter Bitcoin, suggereert de prijsgeschiedenis dat men voorzichtig moet zijn.

Steile correctie op de Horizon

Tijdens de laatste stierenrennen waren 20% tot 40% correcties de norm. Elke keer dat Bitcoin opstond tot onontgonnen terrein, volgde een steile retracement.

Tussen juli 2015 en december 2017 vonden ruwweg negen belangrijke terugtrekkingen plaats die over de hele linie tot massale liquidaties leidden.

Belangrijker nog, toen Bitcoin voor het eerst probeerde te breken boven 30 november 2013, een recordhoogte van $1.160, werd het afgewezen, wat leidde tot een 34% retracement. Het probeerde drie maanden later door deze weerstandsbarrière heen te snijden, maar de prijzen trokken na een paar dagen nog eens 30% terug.

Pas medio april 2017 kon BTC deze aanvoermuur in steun omzetten en tot hogere hoogtes stijgen.

De TD sequentiële indicator staat op het punt om verkoopsignalen te presenteren in groene negen kandelaars op de maandelijkse en wekelijkse grafieken.

Deze bearish formaties suggereren dat Bitcoin één tot vier candlesticks zou kunnen herleiden voordat het zijn opwaartse trend hervat.

Gezien de timing waarin deze verkoopsignalen zich ontwikkelen, zou BTC begin 2017 een gelijkaardige koersactie kunnen zien, toen het probeerde voorbij de recordhoogte van 2013 te geraken.

Daarom is het absoluut noodzakelijk om een robuuste risicobeheersingsstrategie te behouden om te vermijden dat het bedrijf in een steile heropleving terechtkomt.