Bitcoin-alternativ öppna intressehits topptimmar innan jätten upphör att gälla $ 1B

CME Group ser en ny högtid för kombinerade Bitcoin-derivat med öppet intresse, med alternativ som driver fart.

Bitcoin-alternativ öppna intressehits topptimmar innan jätten upphör att gälla $ 1BMARKETS NEWS

Bitcoin ( BTC ) -alternativ fortsätter att se rekordöppet intresse den här veckan med en utgång på 1 miljard dollar bara en dag bort.

Enligt data från analysverktyget Glassnode i kedjan och andra fortsätter efterfrågan på optioner att understryka den osäkra marknadsstämningen.

CME Bitcoin futures öppnar räntan

Den 25 juni träffade det öppna intresset för Deribit Bitcoin-futures tre månaders höjder på 98 miljoner dollar, medan optionerna öppna ränta nu ligger på 1,2 miljarder dollar.

De totala derivatvinsterna har i stort sett drivits av efterfrågan på optioner – något som talar för investerarnas förtroende för Bitcoin-prisbanan för resten av 2020.

Som Cointelegraph rapporterade förra månaden, när det nedåtgående pristrycket kännetecknade BTC / USD på ett liknande sätt som nuvarande förhållanden, visade optionens uppgifter bara en 9% chans för högsta tider på 20 000 USD tillbaka i år.

Ändå blomstrar terminerna – CME Group publicerade likaså rekordöppet intresse för sina framtider och optioner på onsdag.

”Det totala öppna intresset för bitcoin-derivat på CME (futures + optioner) nådde precis en ny högsta tid. Detta drivs främst av en ökad efterfrågan på alternativ, ”sammanfattade medanalytiker Arcane Research i ett blogginlägg och citerade data från Skew.

„Fredag ​​markerar en enorm dag på optionsmarknaden eftersom 1 miljard dollar värt bitcoin-kontrakt kommer att löpa ut, med CME som står för nära 300 miljoner dollar.“

Bitcoin-alternativ öppnar räntan på sex månader

Spotlight på makro för BTC-pris

Utgångshändelser på Bitcoin-derivat har historiskt sammanfallit med prisvolatilitet. Den här gången verkar dock den viktigaste faktorn som spelas vara makromarknadssentimentet.

Mot bakgrund av en tydlig nylig korrelation mellan Bitcoin och aktiemarknaderna berättade Cointelegraph Markets analytiker filbfilb till handlare att jitters relaterade till Covid-19 utgjorde huvudinflytandet.

„I går var det lite av en försäljning, berättelse om gruvarbetare som flyttar mynt och också några talar om plus-tokenmynten som rör sig igen, men uppenbarligen fortsätter Bitcoin främst att röra sig tillsammans med aktier och COVID-nyheter,“ berättade han för abonnenterna om sin dedikerade Telegram-handel kanal.

Ladda upp ett fyra timmars diagram för BTC / USD, filbfilb lagt till:

”DMA-korset för 100/200 dagar (DMA) har hänt dagligen men 50 DMA har gått förlorat. Förutsatt att aktier håller upp idag förväntar jag sig att testas. ”

Cointelegraph har en dedikerad guide till Bitcoin-alternativ för läsare som finns här .