98% av Bitcoins ‘Ubrukte utganger’ er verdt mer enn når de lages

En bitcoin-kjede-beregning har økt til tre års høyder, noe som tyder på en potensiell mangel på forsyning og lave odds for betydelig tilbaketrekning. Mens det er motstridende tolkninger om dette siste signalet, tar mange markedsobservatører det som positivt for kryptovalutaen.

Prosentandelen av bitcoin ubrukte transaksjonsutganger (UTXOs) i fortjeneste toppet nylig 98%, det høyeste nivået siden desember 2017, ifølge datakilden Coin Metrics. I tillegg nådde antallet UTXOs i fortjeneste en rekordhøyde på over 110 millioner.

Dataene indikerer at et stort antall innehavere for tiden tjener penger på myntene sine, og kan bestemme seg for å holde eller avvikle, avhengig av utsiktene. Deres neste trinn kan påvirke prisbanen.

“En høy prosentandel av UTXOs i fortjeneste signaliserer potensielt at det er relativt lavt salgspress siden det er lav risiko for kapitulasjon. Omvendt kan det signalisere at noen investorer snart kan begynne å ta fortjeneste hvis de potensielle gevinstene blir for gode til å gå opp, „ifølge Coin Metrics ‚“ State of Network: Issue 76. “

En UTXO er en bit bitcoin som ennå ikke har blitt brukt av den nåværende innehaveren, så det kan tenkes på som alle bitene av bitcoin som for øyeblikket holdes. En profittbringende UTXO er den hvis prisen på tidspunktet for opprettelsen er lavere enn dagens markedspris.

Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.
Kapitulering er det punktet hvor investorer gir opp å prøve å gjenerobre tapte gevinster og selge til det fallende markedet, noe som fører til en mer dyp nedgang. For tiden tjener de fleste investorer penger på investeringene, og risikoen for kapitulasjon er nesten null. Dessuten er markedsstemningen bullish, og det er usannsynlig at innehavere bokfører fortjeneste når som helst snart.

Analytikere forventer at kryptovalutaen vil konsolidere seg på kort sikt før de utfordrer rekordhøyden på $ 20.000 før årsskiftet.

„De fleste investorer som har holdt seg stabile i så lang tid, vil fortsette å holde til nye heltidspunkter, forårsake mangel på tilbud og fungere som en positiv forsterkningssløyfe, noe som fører til høyere priser,“ sa Connor Abendschein, forskningsanalytiker ved Digital Assets Data. CoinDesk i en e-post.

Store spotkjøpere har allerede forårsaket uttørking av selgesidens likviditet, og situasjonen kan forsterke seg med økningen i prosent av UTXOs i fortjeneste.

„Mellom Grayscales GBTC-tillit, MicroStrategy og tilstrømningen av andre store spotkjøpere, begynner tilgangen på bitcoin å se mer knapp ut,“ sa Matthew Dibb, administrerende direktør i Stack Funds, til CoinDesk. Grayscale eies av CoinDesks morselskap, Digital Currency Group.

Ved pressetider handler kryptokurrency nær $ 15 800, etter å ha nådd en treårig høyde på $ 16,157 tidlig torsdag.